Zoek & Boek

Boeken

Breda

Breda is een prachtige stad in de provincie Noord-Brabant. De stad kenmerkt zich door de bourgondische levensstijl die overal is terug te vinden. Denk aan de historische binnenstad met de gezellige terrasjes en unieke sfeer. Neem een kijkje in de grote kerk, het mausoleum van het Koninklijk Huis. Hier vind je ook een groot aanbod aan schitterende kunstwerken die overal in de kerk te vinden zijn.

Overweeg ook zeker een boottocht over het water, een mooie manier om al varend de stad te verkennen. Langs de kade zijn er genoeg terrassen te vinden om even aan wal te gaan voor een lekkere lunch of een verkoelend drankje. De binnenstad van Breda is uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland, en met reden! Je kan hier eindeloos ronddwalen en alle historie op je in laten werken, terwijl het hedendaagse leven zorgt voor een prachtige mix. Er zijn namelijk ontelbaar veel eetcafés en restaurants waar je heerlijk kunt eten. Daarnaast bevinden ook de shopaholics zich in een walhalla met een groot aanbod aan winkels en leuke boetiekjes. 

Ook voor de cultuurliefhebbers is er genoeg te beleven! In de stad bevindt zich een scala aan eeuwenoude monumenten, interessante musea en indrukwekkende kerken en kloosters! Bezoek de voormalige koepelgevangenis en kom alles te weten over de historie van Breda in het Stedelijk Museum. Kortom, geen moment te vervelen in de levendige en actieve stad Breda!

Foto impressie